UKK – Usein Kysyttyjä Kysymyksiä

Tilauksesi lähetetään 95% varmuudella seuraavan arkipäivän aikana suoraan varastoltamme Helsingistä. Tilaus saapuu sinulle normaalisti kolmen arkipäivän kuluessa. Kaikki tuotteet löytyvät omasta varastostamme ja realiali-aikainen varastonseuranta pitää huolen, että myynnissä olevat tuotteet myös löytyvät suoraan hyllystä. Lisätietoja postin toimitusajoista löydät osoitteesta http://www.posti.fi
Voit maksaa tilauksesi joko verkkopankilla tai luottokortilla (PayPal), jolloin postikulut ovat 0 euroa/tilaus. Alle 10 euron tilauksiin lisäämme 1.95€ pientoimituslisän.
Saat sähköpostiviestin, kun tilauksesi on postitettu. Rekisteröityneet käyttäjät voivat myös seurata tilausta omista tiedoistaa.
Paketista / kirjeestä ei voi päätellä mitä sisältää! Kirjeenä lähtevät tilaukset tulevat ilman lähettäjän nimeä.
Ei, voit tilata myös ilman rekisteröitymistä, jolloin sinusta ei jää tietoja tietokantaamme.

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia kondomeista

Onko sinulla vielä kysyttävää kondomeista? Meiltä saat vastauksen:

Ovatko kaikki kondomit samankokoisia?

Ei: kondomeja on monen muotoisia ja kokoisia. Oikeankokoisen kondomin käyttämättä jättäminen voi tehdä seksistä epämiellyttävää. Se voi myös johtaa kondomin pettämiseen, mikä johtaa tautien tarttumiseen ja raskauden vaaraan.
Jos haluat löytää oikeankokoisen kondomin sinulle tai kumppanillesi, tutustu kondomivalikoimaamme.

Miten kondomin pitäisi istua, jotta se toimisi parhaiten?

Lyhyesti sanottuna, älä osta liian tiukkoja tai liian löysiä kondomeja. Tiukat kondomit ovat alttiita rikkoutumaan ja repeytymään, kun taas löysät kondomit saattavat yksinkertaisesti liukua pois.
Lisäksi kondomi, joka ei istu oikein, voi tehdä seksikokemuksesta paljon vähemmän miellyttävän. Tarvitset kondomin, joka istuu mukavasti.

Tekeekö kahden kondomin käyttäminen seksistä turvallisempaa?

EI! Älä koskaan käytä kahta kondomia samanaikaisesti. Tämä koskee kahta mieskondomia tai mieskondomia ja naiskondomia. Kahden kondomin käyttäminen samanaikaisesti aiheuttaa kitkaa, epämukavuutta ja lisää riskiä, että kondomit repeävät tai liukuvat pois.

Miten käytän kondomia?

Seuraavassa on ohjeet siitä, miten kondomi laitetaan miespuoliselle kumppanille, joka on aikeissa harrastaa seksiä:

 1. Avaa kondomin kääre varovasti sormillasi. Älä käytä hampaita, sillä saatat vahingossa repiä kondomin sisältä. Lisäksi kondomi ei yleensä maistu hyvältä, paitsi toki makukondomit.
 2. Laita kondomi peniksen päähän, kun se on kova ja pystyssä. Jos olet ympärileikkaamaton, vedä esinahka ensin taaksepäin.
 3. Purista ilma kondomin yläosasta ulos.
 4. Kierrä kondomi koko peniksesi pituudelta.
Kun olet lopettanut seksin, mutta ennen kuin vedät pois:
 1. Pidä kondomia sen tyvestä.
 2. Vedä ulos pitäen kondomia paikallaan.
 3. Poista kondomi varovasti ja heitä se roskiin.

Mitä voin käyttää liukuvoiteena?

Liukaste (liukuvoide) voi parantaa seksikokemusta, varsinkin jos asiat ovat aluksi hieman kuivia. Liukuvoidetta suositellaan aina, jos harrastat anaaliseksiä.
Monet kondomit tulevat valmiiksi voideltuina, mutta jos haluat lisätä liukuvoidetta, paras liukuvoide useimpien kondomien kanssa on vesipohjainen.
Vältä öljypohjaisten tuotteiden, kuten vartalovoiteiden, kosteusvoiteiden, hieronta- tai vartaloöljyjen, huulipunan, vaseliinin tai vaseliinin käyttöä kondomien kanssa. Öljypohjaiset tuotteet voivat heikentää useita kondomityyppejä, jolloin ne voivat rikkoutua ja sukupuolitautien sekä ei-toivottun raskauden riski kasvaa.

Mikä on kondomin ikäraja?

Kondomin ostamiselle ei ole Suomessa ikärajaa. 

Entä jos olen allerginen lateksille?

Jos sinulla on lateksiallergia, voit silti käyttää kondomeja. Vaikka monet kondomit on valmistettu lateksista, se on vain yksi kondomimateriaalin tyyppi. Jos olet allerginen lateksille, voit käyttää lateksittomia kondomeja, kuten polyuretaani-, polyisopreeni- tai lampaannahkakondomeja (lampaannahasta valmistettu kondomi ei suojaa sukupuolitaudeilta).

Kannataako käyttää kondomia?

Joitakin etuja  kondomien käytöstä seksin aikana ovat muun muassa seuraavat:
 • ei-toivotun raskauden luotettava ehkäisy
 • sukupuolitautien, kuten klamydian, tippurin ja HIV:n, luotettava ehkäisy.
 • helppokäyttöisyys
 • edullisuus